Borítókép

IR Diéta

160 gramm szénhidráttartalmú
egész napos étrend

Orvosok által ajánlott étkezési forma

160 gramm szénhidráttartalmú étrend inzulinrezisztenseknek

Kényelem és biztonság: IR Egész napos Étrend

Inzulinrezisztenciával küzdesz, de nem tudod pontosan, mikor, mit, és mennyit egyél? Válaszd szakszerűen összeállított, egész napos étrendünket akár hetes vagy négyhetes összeállításban is, mely kényelmes és hatékony segítség különösen kezdő diétázók vagy kevés szabadidővel rendelkezők számára.
 • Nem egy kúraszerűen alkalmazandó villámdiétáról van szó, ez egy kiegyensúlyozott és életvitelszerűen használható táplálkozási forma.
 • A Gastroyal IR Étrendben optimális ritmusa van az étkezéseknek, napi 6 étkezés adja ki az elfogyasztandó 160 gramm szénhidrátot, elkerülve ezzel a vércukorszint ingadozását. A rendszerességnek hála a test nem kezd raktározni és megbízhatóbban működik.
 • Az inzulinérzékenység napszaktól függően változik. Ezt szem előtt tartva dietetikusaink gondosan ügyeltek a lassú és gyors felszívódású szénhidrátok megfelelő elosztására.

Szénhidráteloszlás

Fontos, hogy az IR diétában a szénhidrát mennyiségének kiszámolásánál az ételek összes szénhidráttartalmát tüntetjük fel, ideértve a cukoralkoholok és rostok fel nem szívódó szénhidrátjait is.

7-8 óra
Reggeli: 30 g szénhidrát lassú felszívódású

9-10 óra
Tízórai: 20 g szénhidrát 10 g lehet gyors felszívódású

12-14 óra
Ebéd: 50 g szénhidrát egyharmada lehet gyors felszívódású

16-17 óra
Uzsonna: 20 g szénhidrát lehet mind gyors felszívódású

19-20 óra
Vacsora: 30 g szénhidrát egyharmada lehet gyors felszívódású

21-22 óra
Utóvacsora: 10 g szénhidrát lassú felszívódású

A napi ajánlott 160 g-os szénhidrát érték +/- 10 %-kal eltérhet, amely egyáltalán nem befolyásolja a diéta hatékonyságát.


Vásárlói értékelések

NÉHÁNY VÉLEMÉNY az IR diétáról

 • Zsótér Mónika

  IR főételeket rendelek, nagyon finom. A várandóságom alatt teljes IR napi menüt rendeltem. Egyensúlyban tartotta a vércukorszintem, és az ízvilág is tetszett.

  Facebook hozzászólás 2021. január
 • Kumli-Beke Krisztina

  Az IR étrendet rendelem. Nagy segítség, hogy nem nekem kell méregetni és számolni a ch-t. Az ízvilág teljesen jó. A kis saját készítésű bucitok isteni.

  Facebook hozzászólás 2021. január
 • Máté Ildikó

  1 hét után érezhető a változás, és nem éhezem. Én csak ajánlani tudom.

  Facebook hozzászólás 2021 március

  * Az A'LA CARTE étel árakhoz képest

  Az oldalon feltüntetett tápértékek számított értékek és tájékoztató jellegűek, a tényleges értékek a konyhatechnológiai eljárásokból adódóan ezektől némileg eltérhetnek. A feltüntetett kedvezmények a listaárhoz képest értendők, a listaár pedig az a la carte étlapon feltüntett árat jelenti. A kedvezményes heti vagy többhetes megrendelésekre lemondást nem áll módunkban elfogadni, a különböző kedvezményeket pedig nem tudjuk összevonni. Az étlap változásának jogát fenntartjuk.


  Az IR Diéta előnyei

  A Gastroyal szakértői az inzulinrezisztenciával küzdők segítségére siettek és a szénhidrátszámlálás terhét átvállalva kifejlesztettek egy, az eltérő igényeket is kiszolgálni képes IR kínálatot.

  Mi az inzulinrezisztencia?

  Inzulinrezisztenciáról (IR) akkor beszélünk, amikor inzulint termel a szervezet, mégsem tudja azt hatékonyan felhasználni. Ez az állapot évekig tünetmentes lehet, emiatt igen fontos a szűrés, mert időbeni felismeréssel és beavatkozással megakadályozható, illetve késleltethető a cukorbetegség kialakulása.

  Inspiráld önmagad!

  Neked készítettük a fogyókúráról legfontosabb tudnivalókat tartalmazó Étrendkártyánkat és a Fogyókúra-naplónkat amelyen pedig a szép eredményeidet írhatod és követheted nyomon. Nyomtasd ki ezeket és tedd egy hűtőmágnes alá,- tippjeink és tanácsaink, eredményeid így mindig a kezed ügyében lesznek!

  Az inzulinrezisztencia visszafordítható!

  Bár ennek fele sem tréfa, a nyugati orvostudomány mindmáig inkább betegségben gondolkodik ahelyett, hogy a népegészségügyi szintű megelőzés mellett tenné le a voksát. Nem kivétel ez alól a cukorbetegség sem. A diabétesz csaknem félmilliárd embert érint világszerte, mégis kevés szó esik az életmóddal összefüggő II. típusú cukorbetegség megelőzésének fontosságáról. Pedig a cukorbetegség előszobájaként emlegetett inzulinrezisztencia megfelelő diétával és rendszeres testmozgással visszafordítható, időben megelőzve ezzel a nagyobb baj kialakulását.

  Ez az egyedi étrend ráadásul már évtizedek óta létezik, táplálkozástudományi és szakorvosi körökben régóta alkalmazzák a napi 160 gramm szénhidrát bevitelét engedélyező diétát a diabétesz kezelésére. Nincs más dolgunk, mint az ott életre hívott elveket prevenciós jelleggel alkalmazni. Ezt azonban mondani könnyebb, mint megtenni. A diéta ugyanis állandó odafigyelést, a bevitt szénhidrát folyamatos mennyiségi és minőségi ellenőrzését és rögzítését kívánja meg. Figyelnünk kell az étkezések számára és idejére, és tudatosan meg kell különböztetnünk a gyors és lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmazó élelmiszereket.

  Kiknek ajánljuk?

  • Inzulinrezisztenseknek.
  • Cukorbetegeknek, ha diétájuk napi 160 gramm szénhidrátot ír elő.
  • Terhességi cukorbetegség esetén.
  • Életmódváltóknak prevenciós jelleggel: az IR diéta egy egészséges és tartós megoldás, túlsúly esetén fogyókúraként is működik(160 grammos szénhidrát fogyókúra).

  Figyelünk Rád!

  • Fennálló betegség esetén a diéta megkezdése előtt kérd az orvosod véleményét!