Bejelentkezés


Bejelentkezés e-mail címmel

Elfelejtette a jelszavát? Itt kérhet jelszóemlékeztetőt.

Még nem regisztrált? Regisztráljon most!

Elfelejtette a jelszavát?

Ha Ön regisztrált felhasználónk, de elfelejtette jelszavát, kérjük, adja meg itt e-mail címét hogy jelszóemlékeztetőt küldhessünk.

Bejelentkezéssel kapcsolatos további segítségért kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat!

Ha megáll a fogyás

Zsírégető Magazin, Fogyókúra rovat

Vissza az fogyókúra rovathoz Tovább az egészség rovathoz

Ha megáll a fogyás...

Szinte mindenki elérkezik a fogyókúrának ahhoz a szakaszához, amikor hiába tart be minden szabályt, a súlya mégis heteken át stagnál.

A fogyókúrák lényege, hogy kevesebb energiát juttatunk a szervezetünknek, mint amennyit felhasználna, így a zsírtartalékokhoz "nyúl". Ha elkezdünk sportolni is, az energiafelhasználás még nagyobb, mint az energia-bevitel, ezért egy rövid ideig gyors fogyási eredményeket lehet elérni. Egy idő után azonban, (kb. a testsúlyunk 5-10%-ának elvesztése után) beáll az anyagcserében egy egyensúly. Ettől kezdve a mérleg nyelve nem mozdul. Ez az úgynevezett fogyókúrás plató.Nehezen indul újra a fogyás és a legtöbben itt adják fel az életmódváltást, de legalábbis a fogyókúrázást hiszen a hirtelen, gyors fogyás reményében kezdtek neki ennek a "procedurának" - ez a fiziológiás alap.

De ne feledjük a hízásnak van pszichés alapja is (majdnem mindig!) akkor talán a hatékony fogyást is segíti, ha átgondoljuk, mi zajlik bennünk ?

Hogy is kezdődik? A hízás tünet. Valami nem stimmel belül, ezért evéssel kompenzálunk. Aki "igazán jól" csinálja, igen sokáig el tudja hitetni magával, hogy olyan, mint az átlagember, hogy nem kövérebb, később pedig, hogy nem sokkal kövérebb és jön a mérleg elrejtése akár évekre is. Az ismerősök, barátok és a család sokáig nem furcsállják, hogy az egyén nem tartja magát kövérnek, és igen sokáig nem szólnak. Tehát a beteg ugyanis ez betegség, a neve fatorexia önmagát nem tartja betegnek, kívülről pedig rosszul értelmezett diszkréció miatt nem is kap más jelzést. Közben az anorexia ellentéte történik vele az evésben lel örömet, és nem veszi észre, hogy a testképe torzul.

Minél jobban elhízik így valaki, annál jobban körbezárja magát: a közösségi programokban egyre kevesebbet vesz részt, a mozgás nehezére esik, jószerivel önmagát zárja önmagából épített börtönbe. Ördögi kör, milyen örömforrás marad? Az evés. Természetesen mindig vannak kivételek, pszichésen erős egyéniségek, de sajnos a nagy átlagra ez nem jellemző.

Kell a változás, kell, hogy valami vagy valaki ebből a körből kirántsa a benne lévőt és ez ne a túlsúly miatt kialakult BETEGSÉG LEGYEN!

Ebben segít a Gastroyal szakmai csapata, amely már a 90-es évek közepén az elsők között ismerte fel az egészséges táplálkozás fontosságát, mely segít a túlsúly következményeként kialakuló betegségek megelőzésében. Az egészséges táplálkozás legkorszerűbb alapanyagait felhasználva valamennyi fogyókúra-típus alkalmazását egyedülálló módon hatékony fogyást képes biztosítani megrendelői számára Válaszd ki a neked megfelelő étrendet a fogyáshoz és kezd el még ma !

Mi lesz a hatás? FOGYÁS!

Meddig? Az írás elején említett fogyási platóig? Vagy ez a stagnálás most mire is jó?

Ez ugye olyan szakasz, amin mindenki gyorsan túl akar lenni. Pedig a szervezetünk nem buta, mindennek megvan az oka. Ez az idő kell minden fogyni vágyónak, kell az agynak, hogy hozzászokjon az új testképhez, megbarátkozzon vele, és tovább tudjon lépni. Eljön a fogyás leggyakoribb kérdése;mennyi idő után indul be újra a fogyás ? Egy hét? Ugyan dehogy! A meghízásra hány év kellett 2-3 év 5 netán 10 év ? Szóval ez a pár hét stagnálás ugye nem is olyan sok , megéri, hiszen ez pont annyi idő, amennyit mindig hiányol az ember (lánya, fia ). Ezt az időt fordítsd magadra, ne stresszelj, hogy nem fogysz tovább hanem légy boldog hogy eddig mennyit változtál! Tartsd a diétát, folytasd a sportolást, barátkozz magaddal!

És lám, pár hét után tényleg újra beindul a fogyás!

PROBÁLD KI! NINCS VESZTENI VALÓD!Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön újdonságainkról!