Borítókép

Tudnivalók

Megosztás:

Megrendelés

 • Hogyan tudok rendelni? Mik a rendelés lépései a weboldalon?

  Megrendelését leadhatja telefonon, faxon, weboldalunkon, e-mailben és a szállítónál személyesen. Rendelés lépései a weboldalon:

  1. Regisztráció.
  2. Belépés. Fontos! Csak bejelentkezett felhasználóként tudsz rendelést leadni.
  3. Több szállítási cím esetén, a kívánt rendelési cím kiválasztása. A bal felső sarokban, a szállítási cím felirat utáni mezőben legördülő menüből választhatod ki a kívánt szállítási címet. Amennyiben új címre van szükséged, klikkelj az új cím hozzáadására. Már regisztrált címet nem tudsz közvetlenül módosítani, de a másolás opció lehetővé teszi, hogy a már megadott adatokat másképp vidd fel a másolati verzióra. Javítás után a helytelen adatokat tartalmazó korábbi címet inaktiválnod érdemes.
  4. Étel kiválasztása.
  5. Mennyiség beállítása + gomb segítségével.
  6. A következő lépés a kosár gombra való klikkelés, ami a jobb felső sarokban található. Ezen az oldalon látható, hogy milyen ételekből mennyit tartalmaz a kosár, valamint lehetőség nyílik további vásárlásra és a kosár törlésére is.
  7. Megrendelem gombra való klikkelés. Ennek a gombnak a segítségével megtörténik a megrendelés. Az ügyfélszolgálatra megérkezik a rendelés.
  8. Cégünktől visszaigazoló emailt kapsz rendelésedről.
  9. A megrendelést követően fizetésválasztó oldal jelenik meg, ahol választhatsz bankkártyás és SZÉP-kártyás fizetést is. Ez esetben átirányítunk a Simple Pay biztonságos fizetési felületére vagy SZÉP-kártya esetén a kibocsátó bank fizetési oldalra, ahol a bank- vagy SZÉP-kártya adatainak megadásával kifizetheted rendelésedet. Ha az étel átvételekor a futárnál szeretnél fizetni a Vásárlás gombra kattintva nincs más teendő.
  10. Fontos, hogy 15 percen belül az online vásárlási folyamat lezárul. Ha ezen időn belül nem választod ki a fizetési módozatot vagy a bankkártyás illetve SZÉP kártyás fizetés bármely okból megszakad (pl: az adatok megadása nélkül visszalépsz a fizetési felületről), a vásárlás automatikusan futárnál készpénzben fizetendő tétellé változik.
 • Mikor és hogyan rendelhetek?

  A napi rendelést, módosítást és a lemondást a következők szerint fogadjuk:

  • vasárnap 12:00-ig: a következő hétre, azaz a hétfőt is tartalmazó rendeléseket is;
  • hétfő 12:00-ig: az aktuális hét keddtől vasárnapig napokat érintő megrendeléseket;
  • kedd 12:00-ig: az aktuális hét szerdát és csütörtököt érintő megrendeléseket;
  • CSÜTÖRTÖK 12:00-IG AZ AKTUÁLIS HÉT PÉNTEKRE ÉS HÉTVÉGÉRE szóló rendeléseket;
  • csütörtök 12:00 után már csak a következő hétre tudod leadni a rendelésed.

  1 hetes vagy 4 hetes (menük és fogyókúrás étrendek esetén) megrendelést, módosítást és lemondást: mindig az első szállítást megelőző hét vasárnap 12:00-ig fogadjuk.

  Példák :

  • Ha vasárnap elfelejtettél rendelni a következő hétre, akkor hétfőn 12 óráig MÁR CSAK KEDDTŐL TUDSZ.
  • Ha hétközben eszedbe jut, milyen jó lenne, ha nem kellene főzni péntekre és hétvégére, akkor még CSÜTÖRTÖK 12 ÓRÁIG várjuk rendelésed.

 • Van-e minimum rendelés?

  Nincsen minimum rendelés. Ételeinket akár egy napra is megrendelheted.

 • A hétvégére meddig rendelhetek?

  A hétvégi napokra - szombat és vasárnap - csütörtök 12:00 óráig tudjuk a megrendelést rögzíteni. Kiszállítás pénteken!

 • Hogyan tudom lemondani vagy módosítani a rendelést?

  A weblapon keresztül lehetőséget biztosítunk a megrendelt ételek lemondására és a megrendelés módosítására is. Ne feledd, csak regisztrált és bejelentkezett felhasználóként férsz hozzá megrendeléseidhez!

  A napi rendelést, módosítást és a lemondást a következők szerint fogadjuk:

  • vasárnap 12:00-ig: a következő hétre, azaz a hétfőt is tartalmazó rendeléseket is;
  • hétfő 12:00-ig: az aktuális hét keddtől vasárnapig napokat érintő megrendeléseket;
  • kedd 12:00-ig: az aktuális hét szerdát és csütörtököt érintő megrendeléseket;
  • CSÜTÖRTÖK 12:00-IG AZ AKTUÁLIS HÉT PÉNTEKRE ÉS HÉTVÉGÉRE szóló rendeléseket;
  • csütörtök 12:00 után már csak a következő hétre tudod leadni a rendelésed.

  1 hetes vagy 4 hetes (menük és fogyókúrás étrendek esetén) megrendelést, módosítást és lemondást: mindig az első szállítást megelőző hét vasárnap 12:00-ig fogadjuk.

  Példák :

  • Ha vasárnap elfelejtettél rendelni a következő hétre, akkor hétfőn 12 óráig MÁR CSAK KEDDTŐL TUDSZ.
  • Ha hétközben eszedbe jut, milyen jó lenne, ha nem kellene főzni péntekre és hétvégére, akkor még CSÜTÖRTÖK 12 ÓRÁIG várjuk rendelésed.

  A kosárból a vásárlást követően eltűnik a megrendelt étel és átkerül az Élő megrendelések fül alá, valamint megjelenik azon az étlapon is, amelyről kiválasztottad az ételt. Ezért két útja is lehet a megrendelés lemondásának vagy módosításának.

  VÁLTOZTATÁS ÉTLAPRÓL A KOSÁRON KERESZTÜL

  A megrendelés menetével megegyező folyamat azzal a különbséggel, hogy a megrendelt étel mennyiségénél negatív értéket kell beállítani.

  Példa: Rendeltél egy hagyományos hortobágyi húsos palacsintát. A hagyományos ételek tészták szekciójában a húsos palacsintánál látod is a megrendelt mennyiséget, ami esetünkben: 1. Ha utóbb úgy döntesz, mégsem ezt az ételt szeretnéd, akkor ugyanebből a fogásból "meg kell venned" egyet negatív előjellel is. Azaz a +1-ből -1-re kell állítanod a darabszámot és a rendelés normál menete szerint a kosár "vásárlás" gombjával véglegesíteni a negatív előjelű vásárlást. Az "összesen" darabszám segít eligazodni, ott láthatod, az adott ételből hány darabra szól aktuálisan megrendelésed.

  VÁLTOZTATÁS AZ ÉLŐ MEGRENDELÉSEKNÉL

  Aktuális megrendeléseidet nyomon követheted felhasználói fiókod Élő Megrendelések oldalán is.

  Ott egy gombnyomással, a "Törlöm a cím összes X. heti megrendelését" gombra kattintva egyszerre törölheted adott heti megrendeléseidet, vagy a plusz-mínusz gombok segítségével külön-külön is változtathatsz a már megvásárolt ételek darabszámán. Vigyázz! Itt is mínusz tételekkel tudod csökkenteni a darabszámot. Azaz, ha 3 adagot vásároltál egy ételből, de csak kettőre lenne szükséged, a módosítás alkalmával -1-re állítsd a mennyiséget és a "Jóváhagyom a cím X. heti módosítását" gombbal véglegesítsd! Így a kettő egyenlegeként 3-1= 2 adag ételed marad az élő megrendelések alatt, ennyit szállítunk ki hozzád.

  Mindkét esetben kapsz egy megrendelést visszaigazító levelet, ami lemondás esetén negatív összeggel zárul.

 • Van nyomtatott étlap is?

  Nyomtatott étlapot szállítónk készséggel bocsát a rendelkezésedre. Aktuális nyomtatható étlapjainkat weboldalunk is megtalálod. Keresd őket minden aloldal alján a footer szekcióban!

Szállítás

 • Hozzám is szállítanak?

  Tekintsd meg szállítási területeinket részletesen.

 • Hogyan tudom a szállítási címet változtatni?

  1. Belépés.
  2. Saját nevére való klikkeléssel megjelenik a felhasználói fiókod tartalma.
  3. Válaszd ki a második fület, a Szállítási címeket.
   Végezhető műveletek: Törlés, új cím felvitele: A rendszerben lévő címet/címeket törölheted a Törlöm gombbal, majd új címet tudsz felvinni az Új szállítási cím hozzáadása gombra klikkelve. Cím módosítása: Már regisztrált címet nem tudsz közvetlenül módosítani, de a másolás opció lehetővé teszi, hogy a már megadott adatokat másképp vidd fel a másolati verzióra. Javítás után a helytelen adatokat tartalmazó korábbi címet érdemes inaktiválnod
 • Mikor ér ide a megrendelt étel?

  Ebédre legkésőbb ott vagyunk!
  Ételeinket 6 és 13 óra között az alábbiak szerint szállítjuk ki:
  HÉTFŐN a hétfőre leadott rendelést;
  KEDDEN a keddre leadott rendelést;
  SZERDÁN a szerdára és csütörtökre leadott rendelést;
  CSÜTÖRTÖKÖN NEM SZÁLLÍTUNK;
  PÉNTEKEN a péntekre és hétvégére leadott rendeléseket;
  SZOMBAT és VASÁRNAP nincs kiszállítás.

  A nagy melegre való tekintettel szállítóink már 4 órától dolgoznak, így a nyári időszakban a megszokotthoz képest, hamarabb eljuthat hozzád az étel.

 • Reggeli kiszállítása

  Szállításunk minden nap 6-13 között történik, amennyiben az étkezésnek megfelelő órában nem kerül kiszállításra a megrendelés, a reggeli fogyasztható másnap is!
  Amennyiben csak reggelit rendelsz, érdemes egyeztetni az ügyfélszolgálattal!

 • Munkaszüneti napra is rendelhetek? Hogyan kapom meg a hétvégére rendelt ételt?

  Rendelhetsz munkaszüneti napra is, ha van az adott napra kínálatunk. A munkaszüneti napokra megrendelt ételeket az utolsó munkanapon szállítjuk ki.

Fizetés

 • Készpénzzel vagy utalvánnyal szeretnék fizetni. Kinek adhatom oda?

  Készpénzzel vagy utalvánnyal történő fizetés esetén új megrendelőink az első szállítási napon a szállítónak fizethetnek.

 • Fizethetek bankkártyával?

  Hogyne. Online megrendelés esetén bármilyen, erre egyébként alkalmas bankkártyádat használhatod.

 • Több hétre rendeltem, fizethetem egyszerre bankkártyával?

  Igen, amennyiben 4 hetes akciós étrendjeinket vagy menüinket rendeli. Minden egyéb esetben a különböző heteket külön tudod fizetni. Az első sikeres fizetés után a fizetéskezelő menüben indíthatsz újabb tranzakciót a fennmaradó összegről 15 percen belül.

 • SZÉP kártyát elfogadnak?

  Igen, OTP, K&H és MKB által kibocsátott SZÉP kártyával is fizethetsz online vásárlás esetén.

 • Étkezési utalványt beválthatok?

  Természetesen. Jelenleg a következő utalványokkal rendelhet: Ticket Restaurant és Erzsébet-utalvány.
  Az Erzsébet-utalványt a lejárati időn belül, legkésőbb 2019. december 31-ig fogadunk el.

 • SZÉP kártyával vagy étkezési utalvánnyal fizettem, de lemondtam a megrendelést. Kaphatok vissza készpénzt?

  SZÉP kártyával és étkezési utalvánnyal történő fizetés esetén a megrendelés esetleges lemondásakor készpénzt visszaadni nem áll módunkban. Továbbá, étkezési utalvánnyal való fizetés esetén annak érvényesítése után egyáltalán nincs a visszatérítésre lehetőségünk. Ezekben az esetekben az étkezési utalvány összegét és a SZÉP kártyával fizetett megrendelés lemondásának összegét a következő megrendelésed összegébe számítjuk be.

 • Több akciójuk is érdekelne. Összevonhatom őket?

  Nem, sajnos különféle akcióink és kedvezményeink nem vonhatók össze.

 • Kedvezményes áron rendeltem, de mégis szeretném azt lemondani. Megtehetem?

  Nem, sajnos lemondást kedvezményes árak esetén nem áll módunkban elfogadni.

Ételeinkről és Italainkról

 • Mit tartalmaznak a Gastroyal Fogyókúrás Italai, és mire jók?

  Az Extra Zsírégető italmix értékes összetevőinek köszönheti hatékonyságát. Ezek között szerepel a fehér-, a zöld- és a mate tea is, melyek frissítő, vitalizáló hatása régóta ismert. A hozzáadott tarkabogyó-kivonat étvágyat csökkent, a szerves króm pedig a normál vércukorszintért felelős. Egy liter mindössze 20 kalóriát tartalmaz, és 1,5 g szénhidrátot!

  A Zsírégető barack ízű üdítőital hozzáadott cukor nélkül, energiamentes édesítőszerrel készül. 1000 mg L-karnitint és 1000 mg C-vitamint tartalmaz. Az L-karnitin a zsírsavak energiaforrásként történő felhasználását segítheti. A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. 1 liter csak 10 kalóriát és 0,3 g szénhidrátot tartalmaz.

  A Súlycsökkentő tea fogyasztó és tisztító hatását öt gondosan válogatott gyógynövénynek (citromfű, csalánlevél, gyermekláncfűlevél, borsmenta és gyömbér) köszönheti, melyek hatását népgyógyászati tapasztalatok is igazolják. Rengeteg hasznos összetevőt tartalmaz, melyek szabályozhatják az anyagcserét, elősegíthetik a salakanyagok eltávolítását, ezzel együtt pedig a testtömeg csökkenését. Csökkentheti az éhségérzetet és még jó közérzetet is biztosíthat. Egy liter 12 kalóriát és 1 g szénhidrátot tartalmaz.

  A Fehér tea fogyasztásának több mint ezer éves tradíciója van. A teafű rendkívül magas antioxidáns tartalommal bír, a mi Fehér teánk pedig valódi citrommal készül. Élénkítő hatása optimális koffeintartalmának köszönhető. Ebből az italból 1 liter 20 kalóriát és 2 g szénhidrátot tartalmaz.

  A Lúgos víz: Ionizációs eljárással készült 9,3 pH-értékű nagy tisztaságú víz, mely a sav-bázis egyensúly megőrzésében nyújthat segítséget. Mesterséges színezéket, hozzáadott cukrot és tartósítószert nem tartalmaz. Húsételt megelőzően és azt követően 1-1,5 óráig nem ajánlott a fogyasztása. Ha gyomorsavhiányban szenvedsz, a lúgos a víz fogyasztása előtt kérd ki orvosod véleményét!

  Italainkból napi egy liter elfogyasztását javasoljuk. Az italokat cukorbetegek is fogyaszthatják, a napi engedélyezett szénhidrátmennyiségbe beszámítva!

 • Meddig tarthatóak el az italok?

  Saját gyártású Gastroyal italok, a csomagoláson jelzett időpontig biztonságosan eltarthatók.

 • Lehet tudni, hogy melyik ételben pontosan mi van?

  Hogyne, minden ételünk tápanyagtartalmáról, összetevőiről és esetleges allergénjeiről részletes információt találsz étlapunkon, az adott étel alatti "i" (információ) gombra kattintva.

 • Milyen értékeket tartalmaznak az ételek?

  Energiatartalom, zsír, szénhidrát, fehérje, só.
  A számított tápértékek eltérhetnek a feltüntetettől. Tehát az étlapon, egy adott étel megnevezése alatt feltüntetett értékek 1 adag étel számított tápanyagtartalmát: felszívódó szénhidrát- és összenergia-tartalom (Felszívódó szénhidrát értéket akkor kapjuk, ha kivonjuk a cukoralkohol értékét.) jelentik, az információs gomb alatt pedig a 100g-ra vonatkozó részletes tápanyagtartalom található. (Az össz szénhidrát érték tartalmazza a cukoralkohol értéket is. )

 • Ételek / menük milyen adagot tartalmaznak?

  Zóna menü: zóna adag főétel (70%-a egy normál adag ételnek) mellé mindenkor egy adag levest vagy desszertet adunk.
  Hagyományos, - Kalóriaszegény,- Paleo menük: nagy adag főétel mellé mindenkor egy adag levest vagy desszertet adunk.
  Inzulinrezisztens menü: nagy adag főétel mellé mindenkor egy adag levest adunk

  A'la carte ételek esetében: A nagy, teljes adag: nagy dobozos, főétel+mártás/köret esetében "osztott dobozos" vagy "zóna" - kis dobozos ételek szerepelhetnek.

  Adagok mennyisége:

  Hagyományos ételek:

  Levesek: 4 dl
  Főzelék: 4 dl, feltét hozzá: ragu 2 dl, tojás, virsli, tarja, vagdalt 2 db, fasírt 1 nagy gombóc (~10 dkg)
  Tészták: 20-30 dkg, ragu rajta 2 dl, jellegétől függően szórat (reszelt sajt, pirított bacon, cukrozott kakaópor, mák, dió stb.) 3-5 dkg
  Köretek : rizs, burgonya, tészta: 25-30 dkg, majonézes saláták 25 dkg
  Húsok: ragu/ pörkölt 2-2,5 dl, sült/főtt/roston húsok 10-12 dkg szeletenként, apró húsok 12 dkg, rántottak 15-20 dkg
  Egytálételek, rakottak: 40-45 dkg

  Fogyókúrás ételek:

  Levesek: 3,8 dl
  Főzelékek: 3,8 dl, feltét hozzá: ragu 2 dl, tojás, virsli, tarja, kakastaréj 2 db
  Tészták: 20- 25 dkg, ragu rajta 2 dl, az étel jellegéből adódó szóratok 3-5 dkg
  Köretek: saláta köret 25 dkg, egyéb (püré, párolt zöldségek) 20-25 dkg
  Húsok: pörköltek/ raguk 2 dl, főtt/ sült/ grillezett húsok 10-12 dkg szeletenként, apró húsok 12 dkg, rántottak 15-18 dkg
  Egytálételek, rakottak: 40 dkg

 • Melyik étrendet válasszam?

  Egész napos fogyókúrás étrendjeinkről bővebben itt olvashatsz.

 • Hogyan határozzátok meg az étrendek HATÉKONYSÁGI INDEX-ét?

  Az egész napos étrendek hatékonyságának meghatározásánál speciális szakmai szempontokat vettünk alapul.

  Vizsgáltuk az étrendekben található tápanyagok és alapanyagok

  • összetételét
  • egymásra gyakorolt hatását, szinergiáját
  • kalória és szénhidrát tartalmát
  • nutrigenomikai jellemzőit
  • glikémiás indexet
  • valamint egyéb, többek között a test működésére gyakorolt biológiai hatásokat.
 • Hogyan működik a ZSÍRÉGETŐ LISZT, és mit tartalmaz?

  Saját fejlesztésű Zsírégető lisztünk - egyedülálló módon - felszívódó szénhidrátokat alig tartalmaz és rosttartalma igen magas, ennek következtében lassítja a tápanyagok, köztük a szénhidrátok felszívódását. Ennek köszönhető, hogy a klasszikus fogyókúrákban elképzelhetetlen olyan ételek is helyet kaphatnak fogyókúrás, egészséges kínálatunkban, mint a palacsinta, galuska, tészta vagy péksütemény.

  A zsírégető liszt összetétele:

  • élelmi rost*,
  • rezisztens keményítő*,
  • búzafehérje*,
  • zabpehely, zabliszt*,
  • prebiotikus rost*,
  • nem hidrogénezett repceolaj*,
  • tejfehérje*,
  • lenmagliszt*,
  • sűrítőanyag: xantán*,
  • étkezési sav: tejsav*,
  • lisztkezelőszer: aszkorbinsav*,
  • enzimek*.
  (*allergének)

 • Mit kell tudni a LOW-CARB táplálkozásról?

  Az egyenletesen és lassan felszívódó szénhidrátok kézben tartják a szervezet vércukorszintjét is. A rövid idő alatt magasba szökő vércukorszint gyors és magas inzulinszint emelkedéssel jár, amit a vércukorszint esése és az ezt követően kialakuló éhségérzet kísér. A magas inzulinszint elősegítheti az elhízás kialakulását, sőt hosszú távon károsíthatja ereinket is. A szénhidrátok gondos megválogatásával és a bevitt mennyiség korlátozásával nem csak a falórohamok kivédése és fokozott, egyenletesebb teljesítőképesség érhető el, de a low-carb táplálkozás - különösen a szigorú low carb-high fat diéták esetében - szerepet játszik 2-es típusú cukorbetegség elleni harcban is.

 • Milyen az összetevők között alkalmanként szereplő "LOW-CARB" tészta?

  Ez a tészta egy 50%-kal csökkentett szénhidráttartalmú készítmény.
  Tápanyag- és energiaérték 100 grammban:
  Ch: 29, 45 g
  Fehérje 35,18 g
  Zsír: 2,71 g
  Rost: 16,73 g
  Energiatartalom: 283 kcal

 • Meddig tarthatóak el az ételek?

  Előhűtéses - és nem fagyasztásos - tartósítási technológiánknak köszönhetően ételeink megfelelő, hűtött tárolás mellett (+4℃), a csomagoláson jelzett időpontig biztonságosan eltarthatók.

 • Mi az előhűtött technológia?

  Sokan csak a melegen érkező ételeket tartják frissnek és azt gondolják, hogy nem megfelelő szolgáltatást kapnak a lehűtött ételekkel. Bátran állíthatjuk, hogy csak az előhűtött és hűtve szállított ételeket fogyaszthatjuk teljes biztonsággal.
  A lehűtött étel 3 napig tartható el +2°C és +4°C közötti hűtött térben. A fentiekből egyenesen következik, hogy aki nem alkalmazza ezt a technolgiát, az nem dolgozhat készételekkel, csak kizárólag frissen készített ételeket tálalhat. Ez pedig azt jelenti, hogy azonnal el kell fogyasztani a fogásokat, nem lehet őket tárolni.

 • Hogyan tároljam az ételeket?

  Ételeinket minőségük megőrzése érdekében elfogyasztásukig hűtőben kell tárolni (+4℃).

 • Miért puffad fel a fólia?

  A friss zöldségekből és káposztafélékből készült köretek és saláták természetes oxidációs folyamata során gázt képeznek, amitől a dobozokon található fólia felpuffadhat. Ez a minőséget nem befolyásolja, mert nem az étel romlásából fakad! Fontos a hűtési lánc betartása is!
  Amennyiben a fólia felpuffadását tapasztalja, kérjük nyissa fel a dobozt, és szellőztesse át az ételt!

 • Hogyan melegítsem meg az ételeket?

  Ételeinket, a zárófólia eltávolítása nélkül - az étel jellegének megfelelően - mikrohullámú sütőben kell melegíteni.

 • Ki vannak magozva a gyümölcsök?

  Igen, és bár nagyon gondosak vagyunk, gyümölcsből, csonthéjasokból készült ételeink nyomokban magot, héjdarabot tartalmazhatnak.

 • Tartalmaznak az ételek allergéneket?

  Az ételek allergéntartalmáról megrendelés előtt tájékozódhatsz honlapunkról, a kiválasztott étel alatti információs gombra kattintva. Az egyes ételekben jelen lévő allergéneket az összetevők listájában *-gal jelöljük. Ételeink gluténtartalmú terméket, tejterméket, tojást, dió- és mogyoróféléket, szóját, zellert, halat és tenger gyümölcseit, szezámmagot, mustárt, kén-dioxidot tartalmazó alapanyagot felhasználó üzemben készülnek. Diagnosztizált lisztérzékenység, táplálékallergia és -intolerancia esetén ezt szíveskedj figyelembe venni és saját felelősségedre dönteni.

 • Mi a glutén?

  A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke. A búza, a rozs, az árpa és a zab magjainak endospermiumában (magfehérje vagy belső táplálószövet) található a keményítővel együtt.

 • Mi az a laktóz és a kazein?

  A tej szénhidráttartalmát adó kettős cukrot nevezzük tejcukornak, vagy másik nevén laktóznak. Mivel ez úgynevezett diszacharid, két összetevőből áll: glükózból (szőlőcukor) és galaktózból. A tejcukrot a vékonybél nyálkahártyasejtjeiben megtalálható laktáz nevű enzim bontja.
  A tejfehérjét más néven kazeinként ismerhetjük, amely aminosavakat, szénhidrátokat, kalciumot és foszfort biztosít a szervezet számára.

 • Miért van sok embernek hasmenése a laktóztól?

  A laktózt a laktáz nevű enzim bontja, de ha bármely oknál fogva nem megfelelő a szervezetünk laktázellátottsága, akkor a laktóz nem bomlik le, és hasi panaszokat okoz.

 • Miért ne együnk cukrot?

  A leghitelesebb, elfogulatlan vizsgálatok a cukor negatív tulajdonságait mutatják ki. Lehet, hogy nem a legfőbb gonosz, mint ahogy az alternatív egészségügy gyakran jellemzi, de nem vitás, hogy a túlzott cukorbevitel kétségtelenül hozzájárul:

  • a lyukas fogak kialakulásához,
  • a cukorbetegség megnövekedett rizikójához,
  • a testsúly gyarapodásához,
  • a máj károsodásához,
  • a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához,
  • a rákos sejtek táplálásához,
  • valamint elősegíti az idő előtti öregedést és negatív hatással lehet a viselkedésre is.

  A lényeg, hogy mérsékelt mennyiségben - és ez alatt tényleg csak egy csekély mennyiségre gondolunk - a cukor egy olyan élvezet, ami csak kis mértékben növeli meg a fent említett problémák kialakulásának rizikóját. Azonban, ha túl sokat fogyasztunk belőle, negatív hatásai kifejezetten hangsúlyossá válnak, akár halálosak is lehetnek. És ne feledjük: ha feldolgozott, előre csomagolt ételeket eszünk, és gyakran megfordulnak gyorséttermekben, akkor a cukorbevitelük jó része el lesz rejtve előlünk. Más szóval, amit mi mérsékelt cukorfogyasztásnak hiszünk, az lehet, hogy megközelítőleg sem az.

 • Milyen néven van az előre csomagolt élelmiszerekben a hozzáadott cukor?

  A cukor számos név alatt szerepelhet a címkéken. Íme néhány a sok közül: gyümölcslé koncentrátum, melasz, fruktóz, méz, bármilyen szirup (rizs-, kukorica-, agavé-, karob-, juhar- stb.), glükóz, dextróz, galaktóz, maláta, invertált cukor, maltodextrin stb.

 • A xylit vagy nyírfacukor és az eritrit

  A két legnépszerűbb cukorpótló cukoralkohol. A cukoralkohol a részlegesen emészthető szénhidrátok egy típusa, ebbe az osztályba tartoznak a rostok és az emésztésnek ellenálló keményítő is. A cukoralkohol természetes formában a gyümölcsökben fordul elő. A mesterséges édesítőszerektől eltérően a cukoralkohol nem teljesen kalóriamentes, mivel bizonyos mértékig képesek vagyunk megemészteni. A felszívódás aránya a különböző cukoralkoholok esetében eltérő. A xylitol esetében például 50%, de az eritritol csaknem teljesen felszívódik, mégsem emésztődik meg, így kalóriát nem jelent.

 • A fruktóz tényleg nem gyümölcs?

  A szervezet másképp dolgozza fel a magas fruktóztartalmú kukoricaszirupot, mint a gyümölcsben lévő cukrot. A májra terhelődik a lebontás feladata, amit nem tud olyan gyorsan elvégezni, amilyen gyorsan a szirup lebomlik. Ennek eredményeképpen a vércukorszint könnyebben megugrik. A fel nem dolgozott fruktózszirup a májban zsírként raktározódik, így könnyebben hízunk el és gyorsabban alakulnak ki egészségi problémák, pl. cukorbetegség.
  A gyártók a hozzáadott cukor függőséget okozó tulajdonságát kihasználva növelik az eladásokat, ezt a magas fruktóztartalmú kukoricaszirup olcsóbban teszi ezt lehetővé.

Mentességek jelölései:

Felhívjuk a figyelmet, hogy a 100%-os mentességet sajnos nem tudjuk garantálni, mert bár ételeink elkülönítve, de gluténtartalmú terméket, tejterméket, tojást, dió- és mogyoróféléket, szóját, zellert, halat és tenger gyümölcseit, szezámmagot, mustárt és kén-dioxidot tartalmazó alapanyagot felhasználó üzemben készülnek, így levegő útján keresztszennyeződés fordulhat elő.

 • Gluténmentes alapanyagok Gluténmentes alapanyagok

 • Laktózmentes alapanyagok Laktózmentes alapanyagok

 • Hozzáadottcukor-mentes Hozzáadottcukor-mentes

 • Tartósítószermentes Tartósítószermentes

 • Tojásmentes alapanyagok Tojásmentes alapanyagok

 • Vegetáriánus alapanyagok Vegetáriánus alapanyagok

 • Tejmentes alapanyagok Tejmentes alapanyagok

 • Élesztőmentes alapanyagok Élesztőmentes alapanyagok

 • Mag- és maglisztmentes alapanyagok Mag- és maglisztmentes alapanyagok

Minden más

 • Kinéztem a jövő hétre egy kedvenc ételemet. Változhat az étlap?

  Igen, és bár nem jellemző, de az étlap változtatásának jogát fenntartjuk.

 • Meddig tehetek panaszt?

  Panasztételre 30 napon belül van lehetőség.

 • Pont úgy fog kinézni az étel, mint a fényképen?

  A nyomtatott és elektronikus képi anyagaink illusztrációkat is tartalmaznak.

 • Pontosak a feltüntetett tápértékek?

  Mindent megteszünk érte, de a feltüntetett tápértékek számított értékek és ebből következően tájékoztató jellegűek. A tényleges, megmért értékek a feltüntetettektől a konyhatechnológiai eljárásokból adódóan eltérhetnek.

 • Leadtam a megrendelésemet. Biztosan kiszállítják?

  Nem jellemző, hogy visszautasítsunk egy megrendelést, de az ennek visszautasítására való jogot mégis fenntartjuk. Megrendelés visszautasítása csak nagyon indokolt esetben fordul elő.

 • Ki az ételek forgalmazója?

  A Gastroyal ételek forgalmazója az Organic Market Kft.