Az étel információ a szervezet számára
Mit jelent ez?
Az élelem nemcsak energiát ad a szervezetnek, hanem információt is közöl a sejtekkel.
A tápanyag-molekulákba zárt tudás a génállománnyal kölcsönhatásba lépve hat az anyagcserére.
Ez képezi az alapját annak, hogy a szervezet a túlsúly, a betegségek vagy pozitív hatások esetén az egészséges működés irányába indul el.
A megfelelő táplálkozásnak tehát kiemelt szerepe van az egészség megőrzésében és helyreállításában. Erről bővebben itt olvashatsz.

Egészség és karcsúság
Az egészséget és a fogyást élesen elválasztani nem lehet!
Az életmódszerűen fogyasztható egészségmegőrző ételeink túlsúly esetén szintén vezethetnek fogyáshoz, hiszen valamennyi
- cukormentes
- low-carb (csökkentett szénhidráttartalmú)
- magas rost- és alacsony felszívódó szénhidráttartalmú (ami nem, vagy csak minimálisan emeli meg a vércukrot)
Mentes ételsoraink ezen túl még a főbb allergénektől is megkímélik szervezetünket.
Míg azonban a fogyókúrás étrendek időszakosak (kúraszerúek), addig ezek az ételek, ételsorok élhető módon, hosszútávon is fogyaszthatók, biztosítva ezzel a kedvező élettani hatások maradandóságát.
Egészséges ételekkel a méreganyagok ellen
Az egészéges táplálkozásnak köszönhető harmonikus fogyásnak nem csak a testsúly optimalizálása az egyetlen kedvező hatása.
A zsírpárnák elvesztésével a zsírban elraktározott méreganyagok kiürülése is beindul, megszabadítva szervezetünket az évek
alatt ott felhalmozódott káros anyagoktól.
Fontos, hogy a mindennapokban is elengedhetetlen megfelelő folyadékbevitel a méregtelenítés ezen fázisában még kiemeltebb szerephez jut, hiszen gyorsítja a méreganyagok távozását. Speciális italaink nagy segítséget nyújthatnak ebben.
Ételtípus-Választó
Ínyenc Mediterrán ételek
Mediterrán táplálkozás alapjait szemelőt tartva, zöldségeknek köszönhetően magas rost és alacsony zsírtartalmú ételek Étlap

A mediterrán táplálkozás megnevezés egy gyűjtőfogalom, több változata létezik ezért szigorú kőbevésett szabályok helyett egy pár alapelvet követve könnyen beilleszthető a mindennapi életűnkbe és igazíthatjuk saját igényünkhöz.
Kiegyensúlyozott táplálkozási forma
Gazdag vitaminokban-, ásványianyagokban-, antioxidánsokban-, rostokban és értékes tápanyagokban!
Elsősorban előnybe részesíti:
- a növényi eredetű táplálékok bőségét
- a teljes kiőrlésű gabonatermékeket
- a zöldség és gyümölcsfélék sokaságát
- az olívaolaj elengedhetetlen használatát
- hüvelyesek és olajos magvak kiemelt szerepét
- fűszerek- fűszernövényekkel való ízesítést
- a húsok között a szárnyasokat, halakat és a tenger gyümölcseit
Minimálisra mérsékeli:
- a finomított, feldolgozott élelmiszerek és cukros ételek fogyasztását
- a vörös húsokat
- a tej fogyasztását
- só használatot
Nagyban hozzájárul az egészségünk megőrzésében! (teljesség igénye nélkül)
- csökkenti az ún. oxidatív stressz káros hatásait és gyógyítja a gyulladásokat is
- csökken a kockázata a szív és érrendszeri betegséggel összefüggő szövődményeknek
- a magas bevitt élelmi rosttartalom hozzájárul
- a vércukorszint és a vér inzulinszintjének megfelelő szinten tartásához, ezáltal elkerülhetőek a cukorbetegség által okozott kardiovaszkuláris szövődmények is
- akár a prevenció szintjén, az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás alapjaihoz
- a hal, az olívaolaj és olajos magvak biztosítják a jó, telítetlen zsírsavakat a transzzsírokkal szemben, így szintén csökken a kardivaszkuláris betegségek kialakulásának kockázata
- gesztációs diabétesz kialakulásának rizikója is csökkenthető - mutatott rá egy kutatás a babát tervező nők körében
- májfunkciók optimalizálása a nem alkoholos eredetű zsírmáj esetében (májsejtek túlzott triglicerid felhalmozódása jellemez), jelentősen javulhatnak a májfunkciók
Gondoltad volna a mediterrán táplálkozásról?
...az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította
...ezen táplálkozást folytató népeknél a legmagasabb a várható élettartam (a statisztikai adatok szerint)
..."földtől az asztalig" szemlélet - azaz az UNESCO átfogó leírása ..."mint a növénytermesztés, a betakarítás, a halászat, az állattenyésztés, a tartósítás, a feldolgozás, az elkészítés és kiemelten az ételek elfogyasztását magába foglaló készségek, tudás, valamint hagyományok összessége" - jellemzi
...évezredes hagyományai vannak
Szénhidrátszegény ételek
Alacsony szénhidráttartalmú, magas rosttartalmú alapanyagok felhasználásával készülő fogások a Zsírégető liszt erejével Étlap

Alacsony szénhidráttartalom
Szénhidrátszegény ételeink a gondosan válogatott alapanyagoknak és az ezekkel készült recepteknek hála rendkívül alacsony felszívódó szénhidráttartalmúak. Ez 70-80%-val kevesebb szénhidrátot is jelenthet az átlagos (hagyományos ételek) szénhidrátértékhez képest
Lassú felszívódású szénhidrátok
Nem elegendő pusztán a bevitt szénhidrát mennyiségét csökkenteni, annak minősége legalább olyan fontos. Ezért arra törekszünk a gyorsan felszívódó szénhidrátokat lassú felszívódású, összetett szénhidrátokra cseréljük le vagy teljesen elhagyjuk és speciális de természetes (pl.: útifűmaghéj, chia mag) alapanyagokkal helyettesítjük.
Különlegességük, hogy szervezetünknek több idő kell a lebontásukhoz, ezért lassabban és egyenletesebben emelik a vércukorszintet ,ezzel biztosítva a vércukorszint ingadozásából adódó falási rohamokért elkerülését.
Változatosság
Szénhidrátszegény főételeinket és desszertjeinket saját fejlesztésű, rendkívül alacsony szénhidráttartalmú, magas rosttartalmú Zsírégető lisztünk felhasználásával készítjük.
Ennek köszönhetően olyan, általában a fogyókúrás, egészséges étrendből szomorúan mellőzött fogásokat is élvezhetnek vásárlóink, mint a rántott ételek, galuskás, palacsintás vagy low-carb tésztás ételek.
Kiknek ajánljuk?
- Akik elsősorban fogyni szeretnének, de céljuk, hogy a szénhidrátszegény táplálkozást hosszútávon, változatos kínálat mellett kövessék.
- Szénhidrátszegény étkezést kell követniük.
Kalóriaszegény ételek és menü
Maximum 450 kcal-t tartalmazó fogások azoknak, akik a kalóriabevitel szabályzásában hisznek Étlap

A kalóriáról
A kalória (cal) a tápanyagok égése során felszabaduló hőenergia alapegysége. Tudományosan az a hő, amely ahhoz szükséges, hogy 1 gramm víz hőmérséklete 1 Celsius-fokkal emelkedjen. Szervezetünk is ezzel, a táplálék elégetéséből nyert hőenergiával működik.
A mindennapokban ennek az alapegységnek az ezerszeresét hívjuk kalóriának, mely valójában kilókalória. Ennek a rövidítése a közismert kcal megnevezés.
Napi kalóriaszükségelet
A napi kalóriaszükséglet egyénenként változó. Függ a testalkattól, nemtől, kortól és persze attól, mennyire élünk aktív életet.
Egy 30-35 év közötti, átlagos magasságú és testsúlyú, ülőmunkát végző, heti pár órát sportoló nő napi kalóriaszükséglete például kb. 1600-1800 kcal.
A képlet egyszerű
Ha több energiát viszünk be szervezetünkbe, mint amennyit az eléget, bizony hízni fogunk. A fel nem használt kalória ugyanis zsír formájában raktározódik el.
Ez fordítva is igaz, napi 500 kcal kalóriadeficit heti fél kiló fogyáshoz vezethet.
Nálunk könnyű számolni
Kalóriaszegény ételeink maximum 450 kalóriát tartalmaznak, a pontos kalóriaérték az étel neve alatt, a bővebb tápanyagtartalom pedig az info gomb mögött mindig megtalálható.
Több mint kalóriaszegény
Kalóriaszegény ételeink mindegyike low-carb is egyben, és rostban gazdag, friss alapanyagokból készülnek. A rostok szerepéről bővebben itt olvashatsz.
Menüben is
Kétfogásos, egy főételt és egy levest vagy desszertet kínáló kalóriaszegény menüvel várjuk azokat, akik úgy szeretnének egy jót ebédelni, hogy a kalóriák miatt egy percig sem kell aggódniuk. A menüben szereplő fogások ugyanis együtt összesen körülbelül 600 kcal-t tartalmaznak, mégis a jóllakottság érzését keltik.
Kiknek ajánljuk?
- Akik úgy szeretnének fogyni, hogy elsősorban a kalóriabevitelre figyelnek.
- Akik a mindennapi, egészségmegőrző táplálkozás során is leginkább az alacsony kalóriatartalmú ételeket részesítik előnyben.
Fogyókúrás, egészséges ételek és menü közös jellemzői

Low carb
Valamennyi fogyókúrás, egészséges ételünkre igaz, hogy legalább 30%-kal kevesebb felszívódó szénhidrátot tartalmaznak, mint a megszokott receptek szerint készült társaik.
Hozzáadott cukor nélkül
Valamennyi egészséges, fogyókúrás ételünk hozzáadott cukor nélkül készül.
Jolly Joker
Itt szereplő ételeink és menünk mind a fogyókúrás, mind az egészségmegőrző táplálkozásba könnyedén beilleszthetőek.
Válogatott alapanyagok
Friss, rostokban és értékes tápanyagokban gazdag alapanyagokkal dolgozunk, melyekben a lassan felszívódó, és így egyenletesebb energiaellátást biztosító szénhidrátoké a főszerep.
A rostok szerepe
- A rostdús ételektől tovább érezzük magunkat jóllakottnak, később leszünk éhesek.
- Egyenletesebbé teszik a szénhidrátok felszívódását, így az ingadozó vércukorszint okozta falási rohamok is megszűnnek.
- A vastagbélben segítik a széklet ürítését.
- Tápanyagul szolgálhatnak a hasznos bélbaktériumok számára, amelyek nélkülözhetetlenek az egészséges bélműködéshez.
A rostokban gazdag ételek fogyasztása mellett fokozottan kell ügyelni a megfelelő folyadékbevitelre! Speciális italainkkal több legyet üthetsz egycsapásra!
Kiknek ajánljuk?
- akik életmódszerűen, folyamatosan szeretnének egészségesen étkezni egészségmegőrzés vagy testsúlyoptimalizálás céljából
- kezdődő allergia, betegség javulása érdekében döntenek az életmódváltás mellett
- akik úgy szeretnének fogyni, hogy több módszert is kipróbálnak vagy maguk szeretik összeválogatni kedvenceiket.
Azaz mindenkinek, aki a táplálkozásban is tudatos!