Mediterrán étrend alapjai
a rendszeres hal fogyasztás (heti 2-3 alkalommal)
olívaolaj használata
minden nap friss vagy párolt zöldségek, gyümölcsök, aszalványok
diófélék, olajos magvak
a növényi eredetű proteinek, azaz hüvelyesek (borsó, bab, lencse,stb.) előnyben
teljes kiőrlésű gabonafélék
ízesítések fűszer és gyógynövények formájában
bőséges folyadék, főként tiszta víz és ch mentes/szegény italok fogyasztása
baromfihús, tojás és tejtermék, azaz joghurt és sajt napi egyszeri fogyasztás
minimális vörös hús fogyasztás
a finomított, feldolgozott élelmiszerek elhagyása
cukros ételek, só fogyasztásának radikális csökkentése
Étkezések
Napi 4 étkezés: reggeli, ebéd, vacsora, snack (tízórai vagy uzsonna) + 1 liter Fehér tea
Reggel és délelőtt: gyümölcsös készítmények (pl.: joghurtos, kocsonyás alapok)
Ebéd és vacsora:
- MEDITERRÁN ÍZVILÁG - görög, spanyol, olasz jellegű ételek
- Hetente legalább 2-3 halétel
- Rengeteg zöldség
- Olívaolaj felhasználása
Snack (tízórai vagy uzsonna): Olajos magvak és aszalt gyümölcsös mix (zsírban oldódó vitaminok, rost)
Ital: Saját gyártású 1 liter Fehér tea, mindösszesen 20 kcal