zsírégető magazin

Fogyókúra tévhitek

1. Napi kevés számú étkezéssel fogyunk

A napi 1-2-szori étkezés hátulütője, hogy éhségrohamok jelentkezhetnek a hosszú, étkezés nélkül eltelt időben. Mikor szervezetünknek energiára van szüksége, de már kiürültek a gyorsan mozgósítható energiaraktárak, akkor jön a vércukorszint csökkenés, és a legyőzhetetlen éhség. Az éhségrohamok megnehezítik a gyorsan fogyni vágyók napjait. A kisszámú rendszertelen étkezéssel anyagcserénk is lassul, és a zsírégetéssel együtt elégtelenné válik.

Fogyókúra tévhitek
A szükséges vízfogyasztást bárki könnyen kiszámolhatja: testsúly kilogrammonként 30 ml tiszta vízre van szüksége a szervezetünknek naponta.

2. Rossz minőségű ételek, kicsi mennyiségben is ehetők

A magas zsírtartalmú gyorsétkezdei menük vagy a magyaros ételek energia- és tápanyagtartalma jóval meghaladja a kedvezőt. Magas zsírból és szénhidrátból származó kalóriaérték és alacsony fehérjetartalom.

3. Kevés folyadékfogyasztás

Amikor a szervezetünk vízháztartása felborul, szerveink működése akadályoztatva van, nem megfelelő a közeg többek között a zsírégetéshez sem. A szükséges vízfogyasztást bárki könnyen kiszámolhatja: testsúly kilogrammonként 30 ml tiszta vízre van szüksége a szervezetünknek naponta, amelyet kis adagokban elosztva folyamatosan kéne meginnunk minden nap. Nem tudnak a salakanyagok távozni a szervezetünkből, így sokkal nehezebb lesz gyorsan fogyni. Romlik a sejtszintű oxigénellátottság, így lassul az anyagcsere, lassul a zsírégetés.

4. Kevés alkohol nem árt

Érdemes tudni, hogy 1 dl jó minőségű aszúbor 12 g szénhidrátot tartalmaz ez megközelítőleg 48 kcal. (a viszonyítás miatt: egy teáskanál cukor 4 g. szénhidrát ez 16 kcal). Mellőzni kell az alkoholfogyasztást, mert nem csak szénhidrátot tartalmaznak, hanem alkoholt is, ami igen magas energia tartalmat ad.