Házhoz szállítjuk a biztonságot
A Gastroyal Magazinban és a Gastroyal oldalain megjelenő tartalmak szakmai felügyeletét
vezető dietetikus
látja el.
1992-ben szerzett a Pécsi Tudományegyetem Dietetika Szakán, majd 2013-ban a Semmelweis Egyetem Egészsségtudományi Kar Táplálkozástudományi Mesterképzési Szakán diplomát. 2002 óta tölti be a Gastroyal csoport vezető dietetikusi pozícióját, mellette a Fővárosi Önkormányzat Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő Dietetikai Osztályának vezetője, a Magyar Diabetes Társaság tagja.
Teljes profil megtekintéseAggódva figyeljük a híreket: percről-percre változik az egészségügyi helyzet, nem tudjuk, hogy biztonságunk érdekében milyen korlátozásokra kell még felkészülnünk. Egy biztos: mi most is itt vagyunk neked és nem kell aggódnod azért, hogy hogyan oldd meg saját és családod színvonalas mindennapi étkezését. Most is, folyamatosan szállítjuk neked ételeinket, amelyeket a lehető legnagyobb körültekintéssel és ellenőrzött körülmények között készítünk.
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) szerint a legbiztonságosabb élelembeszerzési forma az érintésmentes ételkiszállítás.
Szigorú szabályok a teljes folyamat során
Az ételeink elkészítéséhez szükséges alapanyagok beszerzésétől elkezdve az elkészítésükön át egészen a csomagolásig és szállításig szigorú szabályokat követünk. A legfontosabbak:
- Az Európai Parlament és a Tanács 852/2004/EK rendelete az élelmiszer-higiéniáról
- Az Európai Parlament és a Tanács 853/2004/EK rendelete az állati eredetű élelmiszerek különleges higiéniai szabályainak megállapításáról
- Az Európai Parlament és a Tanács 854/2004/EK rendelete az emberi fogyasztásra szánt állati eredetű termékek hatósági ellenőrzésének megszervezésére vonatkozó különleges szabályok megállapításáról
- HACCP élelmiszer-biztonsági rendszert működtetünk, mely során a minőségellenőrzés kiterjed az alap- és segédanyagokra, a munkaeszközökre és munkaterületre, a munkaerőre (pl. személyi higiénia, egészségi állapot, munka- és védőruházat), az alkalmazott műveletekre (pl. hűtés, hőkezelés, tisztítás, fertőtlenítés) és a megőrzésre is (pl. utószennyeződés kizárása, kiszerelés, tárolás, forgalmazás).
Fokozott figyelem az alapanyag-beszerzéstől a szállításig
1Beszállítóink fokozott ellenőrzésen esnek át, hogy kiszűrhessük az előírt minőségi és biztonsági feltételeknek nem megfelelő alap- és segédanyagokat.
2A felhasználásra átvett anyagok a feldolgozás megkezdéséig az előírt hűtést kapják.
3A feldolgozást követően előhűtéses (nem fagyasztásos), úgynevezett sokkolásos tartósítási technológiával kezeljük az ételeket. Ennek során a még forró ételeket a szállítódobozba tálaljuk, lefóliázzuk, majd mínusz 15-20 fokon kb. 20 percen át hűtőkamrában hűtjük - egészen addig, amíg el nem érik a kb. plusz 4 fokos hőmérsékletet. Ezen eljárásnak köszönhető, hogy a hűtési lánc biztosításával, hűtött tárolás mellett (+4) ételeink 72 óráig biztonságosan eltarthatók.
a sokkolásos tartósítási technológia során a nem csak az étel, hanem a fólia és doboz is kórokozómentessé válik,
mindezek ellenére felbontás előtt javasolt lemosni mind a dobozt és a fóliát,
a mikrohullámú sütő csak abban az esetben pusztítja el az esetlegesen még jelen levő bacilusokat, ha az ételt alaposan felforralod.
4A szállítás során szállítóink - a személyes kapcsolatot elkerülendő - az előre rögzített helyre teszik az ételt a kapcsolatmentes szállítás biztosítása érdekében.
a még biztonságosabb szállítás érdekében szállítóinkat elláttuk maszkokkal és kesztyűkkel, hogy készpénzes fizetési forma választása esetén is biztosítható legyen a higiénia,
munkatársaink folyamatosan részletes tájékoztatást kapnak azokról a teendőikről, amelyeket el kell végezniük az aktuális egészségügyi intézkedéseknek való maximális megfelelés érdekében.
Tippek az egészség és a biztonság megőrzéséért
Igyunk sok folyadékot! A megfelelő folyadékpótlás nemcsak a tavaszi fáradtság leküzdésében segít, hisz az év bármely szakaszában fontos, hogy megfelelő mennyiségű legyen folyadékbevitel, ráadásul a jelen egészségügyi helyzetben semmiképp sem engedhetjük meg magunknak, hogy legyengüljünk. Ilyenkor különösen jót tesz, ha az ajánlott 2-2,5 liternél többet iszunk, ugyanis a folyadék átmossa a szervezetünket, ezáltal segít megszabadulni a szervezetünkben felgyülemlett méreganyagoktól. Igyunk rengeteg folyadékot és tuningoljuk fel az immunrendszerünket a Gastroyal vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított teáival és üdítőivel!
Ha nem szeretnél elmenni vásárolni, vagy mert gyermekeddel otthon maradtál és most azon töröd a fejed, hogy a szobafogság alatt mit adj neki, és persze magadnak enni, akkor válaszd a lehető legbiztonságosabb és egyben legkényelmesebb megoldást! Legyen szó hagyományos ízekről, egészséges vagy vegetáriánus konyháról, paleo, allergénmentes vagy inzulinrezisztenseknek előírt speciális étkezésről, nálunk garantáltan megleled a kedvetekre valót!
Ha idős családtagodat, ismerősödet nem mered most meglátogatni, mert félsz, hogy beteg lesz, rendelj neki tradicionális ízvilágú Nyugdíjas menüt és mi elvisszük neki!